Video
Materiale video

Italia: Etna aruncă jeturi de lavă și coloane de cenușă după o perioadă de inactivitate

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
După aproape 50 de zile de calm, în dimineața zilei de miercuri, Muntele Etna s-a trezit din nou, aruncând jeturi de lavă și coloane întunecate de cenușă în cerul de deasupra Cataniei din craterul său de sud-est.

Miercuri dimineță, vulcanul Etna s-a trezit din nou, aruncând jeturi de lavă și coloane întunecate de cenușă în cerul de deasupra Cataniei din craterul său de sud-est. Urletele vulcanului s-au auzit clar în zonile din apropiere.

Fenomenul a început în jurul orei 02:00 CET (ora locală; 01:00 GMT) și s-a încheiat în jurul orei 07:00 CET (ora locală; 06:00 GMT) miercuri dimineață.

Vulcanul din vârful sicilian Etna, care are o înălțime de 3.329 metri, este considerat unul dintre cei mai activi din lume.

Fluxul de știri
0