Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

La Odesa, ca niciunde. Primatele au însușit abilități de rackeți extrem de agresivi. FOTO

© AFP 2022 / Olga MALTSEVABrown Capuchin monkeys sit on a rope in an enclosure at the city zoo in Saint Petersburg on October 6, 2017.
Brown Capuchin monkeys sit on a rope in an enclosure at the city zoo in Saint Petersburg on October 6, 2017. - Sputnik Moldova-România
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Polițiștii chemați de oamenii din partea locului au fost nevoiți să se retragă după ce au fost bombardați copios cu mere și bețe.

BUCUREȘTI, 26 iul — Sputnik. Adevărată teroare pe capul celor care locuiesc în căsuțele de vacanță din apropierea localității Suhoi Liman, regiunea Odesa. Deja de o săptămână, o bandă de zece maimuțe face prăpăd prin grădinile și livezile oamenilor. Animalele nu se dau prinse și își bat joc de locuitorii care încearcă cu disperare să-și salveze bunurile.

"Sunt nouă sau zece exemplare, acestea sar de pe un teren pe altul și se înfruptă din mere și piersice", a scris una dintre persoanele păgubite, care a publicat pe Facebook fotografia "bandiților" cu coadă.

Potrivit localnicilor, primatele ar fi evadat de la o menajerie privată situată în apropiere.

"Poliția nu mai reacționează la solicitări", se plâng proprietarii grădinilor.

Aceștia au povestit că oamenii legii, care au ajuns la fața locului în momentul în care maimuțele au dat iama într-o livadă de meri, au fost nevoiți să se retragă după ce au fost bombardați cu mere și bețe.

Animalele "se mișcă cu iuțeală de pe un teren pe altul și practic ni ai ce să le faci", spun oamenii disperați.

Deocamdată nu este clar ce se poate face în această situație. Mai mult decât atât, localnicii se așteaptă că în zonă ar putea apărea și alte animale exotice.

"Dar ce se va întâmpla atunci când de la această menajerie va fugi un crocodil sau o anaconda, care sunt acolo?", se întreabă retoric autorul postării de pe Facebook.

Judecând după aspectul exterior, "hoții" fac parte dintr-o specie de maimuțe răspândită în Africa de Vest, care își duce traiul în savană. Acestea se hrănesc cu fructe și semințe, cu frunze, dar și cu insecte și ouă de păsări. Trăiesc în medie 45 de ani.

Așadar, mai e timp pentru a le găsi ac de cojoc.

Fluxul de știri
0